top of page

Who

We are

wie
ZIJN WIJ

Sinds onze oprichting in 1977 probeert Jeruzalem te beantwoorden aan de roeping van God om een lekengemeenschap te bouwen die gezinnen en alleenstaanden ondersteunt om op een christelijke manier te leven en samen aan missie te doen.
Vandaag tellen we ongeveer een 50-tal volwassenen en ongeveer evenveel jongeren en kinderen.

Sinds het begin van de gemeenschap wonen we verspreid over geheel België. Momenteel gaan de meeste activiteiten door in Brussel en Leuven, waar ook de meeste van onze leden wonen en werken. Als gemeenschap spreken we Engels, Frans en Vlaams, dit is een reflectie van onze mensen en onze missie.

 

Jeruzalem is officieel erkend door het katholiek aartsbisdom van Mechelen en Brussel. Onze leden gaan trouw naar hun eigen parochies en bouwen tegelijkertijd mee aan een grotere eenheid onder alle christenen, zowel binnen als buiten onze gemeenschap.

 

God heeft ons gemaakt om te leven in relatie met anderen. Wanneer we dit doel nastreven, ervaren we diepe christelijke vriendschap en ondersteuning, worden we gesterkt op ons christelijk pad en in onze persoonlijke groei, en ontvangen we meer gaven en kansen om de boodschap van het Goede Nieuws aan de mensen rondom ons te brengen.

bottom of page