top of page

Fatherhood Avond

Vorige maand kwamen een 10-tal jonge mannen van onze gemeenschap bijeen op een zogenaamde 'Fatherhood-evening'. Op zo'n avond bidden we voor al diegenen die voor het eerst of opnieuw vader werden de afgelopen maanden (in dit geval: Ward, Nick, Maarten en ikzelf).

We gebruiken deze gelegenheid ook steeds om dieper in te zoomen op een aspect van vaderschap en proberen wijsheid door te geven overheen de generaties. Ditmaal luisterden we naar Stu Ferguson, via Skype verbonden vanuit Amerika. Stu is lid van de Servants of the Word en is dus geen natuurlijke vader maar heeft al veel ervaring in jeugdwerk met jongens en jonge mannen en is in die zin dus wel een beetje 'spirituele vader'.

Enkele kerngedachten uit Stu's uiteenzetting die bij mij zijn blijven hangen:

  • We moeten onze jongens snel échte verantwoordelijkheid geven.

  • Het is goed om samen fysieke arbeid te verrichten bvb. in de tuin en onze jongens te trainen in doorzettingsvermogen.

  • We kunnen elkaar helpen bij het opvoeden van onze kinderen en moeten dit ook zien als een 'gemeenschappelijk' project.

Alweer een inspirerende avond!

No tags yet.
bottom of page