top of page

Hoe zou het nog zijn met Sara?


Wie ben je?

Mijn naam is Sara Fonseca, ik kom uit Costa Rica, ik ben nu 28 jaar oud, maar toen ik op mijn GAP year ging, was ik 24 jaar oud 😊

Korte beschrijving van je tijd in België?

Ik was in België voor het academische jaar 2014-2015. Ik woonde in een meisjeshousehold in de toren van Leo XIII en ik vond het geweldig! De flat was een puinhoop toen we aankwamen, het had verf en een zeer grondige schoonmaak nodig maar het hele jaar door deden we een aantal dingen om de flat meer huiselijk te maken en het proces was ongelooflijk verrijkend (ik hield dan ook van het resultaat na bijna een jaar leven daar 😊)

6 meisjes woonden doorheen het jaar in de flat: Claire Vanderstuyft (België), Petra Laagland (Nederland) en ik waren er het hele jaar. Sonia Niedopytalska (Polen) woonde tijdens het eerste semester bij ons en Katie Flynn en Eilith Graham (beiden uit Schotland) woonden bij ons voor het tweede semester. En als ik me goed herinner, werd de jongenshousehold toen bewoond door Tony en Michael Vanderstuyft en ik ben niet zeker wie anders, maar dat jaar waren Spok, Nick, Simon, Corneel, Aagje, Nathalie, Muriel, Annemie en Klara een deel van de Pharos-familie (Ik ben er zeker van dat ik hier belangrijke namen vergeet!).

Mijn dienst was om Spok te helpen bij het leiden van Pharos door de activiteiten op maandag te organiseren (of de organisatie te delegeren en te begeleiden), ik leidde ook een deelgroep en was verantwoordelijk voor het leiden van de koffiestall (mijn minst favoriete onderdeel in de winter wanneer het te koud werd). Mijn twee favoriete diensten (die niet als een dienst, maar als een compleet geschenk voelden) waren om contacten te leggen met mensen van Leo XIII die niet per se christen waren en om tijd door te brengen met gezinnen uit de gemeenschap (die ik absoluut graag zag en tot nu nog steeds mis). Ik heb echt geweldige vrienden gemaakt door deze twee "diensten", vrienden die tot op de dag van vandaag dicht bij me blijven.

Wat is de beste herinnering aan je tijd in België?

Ik heb zoveel mooie herinneringen aan mijn tijd in Leuven dat het heel moeilijk is om er een te kiezen. Enkele van de belangrijkste herinneringen zijn joggen rond het de Abdij van 't Park, mijn samenkomsten met Trui voor koffie en pastorale sessies, filmavonden op het dak,... Ik zou nog een tijdje kunnen doorgaan, maar ik zal maar stoppen. 😊

Een klein woordje over je leven nu?

Ik woon momenteel in Costa Rica, ik ben een actief lid van de community en ik dien in de Young Professional-outreach.

Ik werk voor een klein Costa-Ricaans bedrijf dat ConversABLE heet en dat werkt met empathische communicatieprocessen met behulp van hulpmiddelen die zijn afgeleid van de niet-gewelddadige communicatiemethode die is gemaakt door ficoloog Marshall Rosenberg.

Naast deze hoofdtaak doceer ik ook projectmanagement aan een lokale universiteit en doe ik freelance adviesprojecten voornamelijk voor startups en kleine bedrijven (familiebedrijven en dergelijke).

Ik ben single en bezit een geweldige hond genaamd Luna 😊

Heb je een boodschap voor de mensen van Jeruzalem?

Gewoon een grote hallo met een warme virtuele knuffel!

Waar kunnen we voor bidden?

• Voor een ondernemersproject probeer ik met mijn broer te starten. Dat God ons wijsheid mag geven in onze besluitvormingsprocessen en in onze relatie • Bid voor mij, dat mijn geloof en vertrouwen in God elke dag sterker en sterker worden en te midden van alles blijf ik in staat om mijn ogen op Hem te vestigen

No tags yet.
bottom of page