top of page

Hoe zou het nog zijn met Marisa?


Wie ben je?

Mijn naam is Marisa (Peine) Baker. Ik ben in januari met Ben getrouwd, dus ik ben nog steeds niet gewend aan mijn nieuwe achternaam! Ik ben 25 jaar oud en woon momenteel in Saint Paul, Minnesota. Ik werk bij een bemiddelingsagentschap voor gezondheidszorg en ben in opleiding om doktersassistent te worden.

Mijn man, Ben, en ik zijn betrokken bij het Young Married Couples-programma van de gemeenschap van Christus de Verlosser in Minnesota. Daarnaast dien ik in de universitaire outreach en Ben helpt in de jeugdgroep van de gemeenschap.

Korte beschrijving van je tijd in België?

Ik deed mijn GAP-jaar in België van 2011 tot 2012. Ik diende met Clare Darnell, Kate Stevenson, Javier Sastre en Daniel Kallassi. Sam Geleyn was onze Gap-directeur en Paul Jordan hield toezicht op ons werk. Clare, Kate en ik woonden aan de Bierbeekstraat in Leuven in een vrouwenhousehold. Tegen het einde van het jaar kwam Aline Tavernier bij ons wonen en we vonden het heerlijk om een Belg in huis te hebben! Voor onze Gapdienst organiseerden we Pharos-avonden, deden we een wekelijkse koffiekraam op de campus van de universiteit, ontmoetten we studenten van de KU Leuven en spraken we met hen af, we dienden in de gemeenschap Jeruzalem en bouwden levenslange relaties op.

Wat is de beste herinnering aan je tijd in België?

Hoewel ik tijdens mijn Gap-jaar veel heb geleerd en nog meer ben gegroeid, denk ik dat hetgene dat ik altijd het meest zal koesteren, de relaties zijn die ik heb opgebouwd en de mogelijkheden die ik had om met mensen te leven tijdens mijn Gap-jaar. Hoewel ik ben opgegroeid in een gemeenschap en in de context van mijn familie het leven met anderen had gedeeld, was het buitengewoon om een individuele jongere te zijn en zo genadevol te worden verwelkomd in de levens van degenen in de gemeenschap van Jeruzalem. Als een bewijs van deze relaties, zelfs nu, acht jaar later, was ik gezegend dat Tiffany en Frederik de zee overstaken om mijn bruiloft te vieren en het leven met ons te delen.

Heb je een boodschap voor de mensen van Jeruzalem?

Meer dan wat dan ook wil ik jullie bedanken voor uw vrijgevigheid en gastvrijheid. Ik weet hoeveel ongemak of uitdaging het kan zijn om een jongere uit een andere cultuur uit te nodigen en alleen Engels spreekt, maar toch hebben jullie moed en openheid voor mij de loop van mijn leven duidelijk veranderd. Bedankt voor het zo dapper antwoorden op de oproep van de Heer en voor het investeren in mij, ondanks de kortheid van mijn verblijf in België.

Waar kunnen we voor bidden?

Bid alstublieft voor Ben en ik nu we ons huwelijk beginnen en we proberen te onderscheiden waar de Heer ons roept. Bidt alstublieft ook voor de Gemeenschap in Minnesota, dat we de oproep van de Heer met moed en ijver zouden beantwoorden. Tenslotte bidt u alstublieft voor jonge mensen die door de troebele boodschappen van onze wereld moeten vechten om de stem van de Heer te kunnen herkennen.

No tags yet.
bottom of page