top of page

Kairos Weekend Glasgow


Vrijdag 8 februari 2019, 11 uur, het vliegtuig vertrekt richting Glasgow. Samen met Agathe verlaat ik België voor het Kairos weekend "Faith". Na vele uren op het openbaar vervoer, kwamen we eindelijk aan in een prachtig Schots domein.

Tijdens het delen in mijn deelgroep kon ik bepalen wat mijn verwachtingen waren voor dit weekend.

Ik vroeg de Heer Vrede in veel gebieden van mijn leven, antwoorden op enkele van mijn vragen en geestelijk voedsel om de vlam van mijn geloof opnieuw aan te wakkeren. We hadden het geluk om aangrijpende getuigenissen, interessante onderrichten, krachtig gebed en gebedstijden, vruchtbare discussies en reflecties en gezegende ontmoetingen mee te mogen maken. Ik dank God voor al die broeders en zusters in Christus met wie ik hetzelfde DNA deel, omdat ze een bron van grote inspiratie voor me zijn geweest.

De Heer reageerde op mijn verzoek op een nogal speciale manier. Ik besefte dat het plan dat ik voor mijn leven had, niet het plan was dat Hij voor me had. Ik wilde niet dat Hij mijn verlangens voor mijn toekomst zou veranderen. Ik wilde mijn comfortzone niet verlaten. Ik had mijn verlangens en ik was nog niet volledig tot Hem teruggekeerd uit angst om los te laten. Dus ik kreeg de kracht om Zijn oproep te volgen en de beslissing te nemen om niet aan een persoonlijke artistieke carrière te beginnen, maar om mijn stem en mijn artistieke gaven volledig ten dienste te stellen van een groter plan, een groter project. Zijn project. Ik besloot dat, wat Hij ook van me verwachtte, ik klaar was om het aan hem te geven, ook al zou het mij bang kunnen maken of niet overeenstemmen met mijn verwachtingen. Ik begreep dat Zijn plan altijd groter is dan mijn verwachtingen, zelfs als het op menselijke schaal volledig onbegrijpelijk kan zijn. De Heer liet me zien hoezeer Hij mij niet vergeten was, hoeveel Hij van mij houdt en hoe waardevol ik voor Hem ben. En ik weet diep vanbinnen dat Hij trouw is. Hij doet geweldige dingen. Deze retraite is hiervan het bewijs. Ik kom eruit, gegroeid, gevoed en gekalmeerd. Ik was gerustgesteld in de gebieden waar ik het nodig had. Ik voelde me beschermd, strak in de armen van onze hemelse vader.

Dit weekend was voor mij bron van grote vreugde, zoetheid en vriendschap. Ik voelde me bevoorrecht om deel uit te maken van deze prachtige zendingsgemeenschap in actie over de hele wereld. Mijn geloof kreeg een nieuwe boost en ik werd overvloedig gezegend.

No tags yet.
bottom of page