top of page

Hoe zou het nog zijn met Mark?


Wie ben je?

Mark Lilley, 39 jaar.

Korte beschrijving van je tijd in België?

Ik was jullie eerste Gapper ;-), tussen september 2005 tot en met juni 2006.

Ik woonde in Kessel-Lo in een household met Alex, Sam Geleyn en Eric Laureys. Er was ook een vrouwenhousehold met Delphine, Joni en Noemi.

Roselien Geleyn en Samuel Collet waren baby's!

Mijn dienst was licht, maar altijd leuk. Ik denk dat mijn hoofddienst eigenlijk gewoon was om een ​​visie voor Gap voor de gemeenschap uit te bouwen en om een household in Leuven mogelijk te maken. Ik gaf zo een ​​internationaal tintje aan het begin van de Student Outreach, die later Pharos genoemd zou worden. Mijn grootste dienst was bij de jongere leeftijdsgroep (schoolleeftijd), zowel in de gemeenschap als met andere groepen (de groep "Schoolmissions" in Gent). Ik heb de "jongens"-groep opgericht die we Banah noemden. Ik ben blij dat deze groep nog steeds bestaat en nog steeds dezelfde naam heeft!!

We organiseerden in februari 2006 ook het Kairos Weekend (toen nog "Le Weekend") in België, dus de organisatie hiervan nam ook veel van mijn tijd - het was een echt gezegend weekend voor iedereen.

Ik heb veel van de families kunnen leren kennen - Geleyn; Laureys; Lebbe; Tavernier; Luyts; Vanderstuyft; Collet; Vanraes; Van Den Broek en nog veel meer.

Ik ben nog steeds blij dat ik zoveel vrienden heb waarmee ik nog steeds contact houd.

Wat is de beste herinnering aan je tijd in België?

Waar te beginnen!!! Er waren zoveel mooie momenten. Ik weet dat Alex Lebbe waarschijnlijk zou zeggen dat mijn meeste herinneringen naar mijn Sumo Sudoko-boeken gaan :)

Wonen in Leuven en Nederlands leren waren de belangrijkste hoogtepunten. Ik hield van Leuven. Mijn ouders kwamen me bezoeken in mei 2006. Toen ik aan het eind van de dag mijn vader rondleidde in de stad, zei hij dat "als hij te horen kreeg hij de rest van zijn dagen in Leuven moest doorbrengen; daar zou hij oké mee zijn". Het is echt een prachtige stad. Een huis delen met Sam, Alex en Eric was ook geweldig. We hadden veel leuke momenten. Van vakantie in Rennes tot bezoeken aan de Reynaert!

Een klein woordje over je leven nu?

Ik blijf wonen in mijn geboortestad Glasgow en ik ben nog steeds lid van de Gemeenschap The Risen Christ. Ik ben getrouwd met Ruth en we hebben 2 kinderen - Patrick (5) en Hannah (2). We waren zo dankbaar dat we in 2017 naar On Holiday in België konden komen - het was een geweldige kans om iedereen weer te zien en mijn familie voor te stellen!

Ik werk in het kinderziekenhuis in Glasgow. Ik werk nu 5 jaar als Emergency Nurse Practitioner op de spoedafdeling. Maar ik ga binnenkort van job veranderen om 'Major Trauma Coordinator' te worden.

Heb je een boodschap voor de mensen van Jeruzalem?

Mijn tijd in Jeruzalem was belangrijk in mijn leven. Ik had al 5 jaar gewerkt en ik vond het belangrijk om een ​​jaar aan God te geven. Mijn werkgever was erg gul om dit voor mij mogelijk te maken. Ik groeide in volwassenheid in mijn relatie met God. Jullie hebben me allemaal op een speciale manier geholpen. Jullie hebben me allemaal welkom geheten in jullie gemeenschap, jullie huizen en jullie harten. Ik word voortdurend geïnspireerd door de afstand die je allemaal bereid bent te overbruggen om gebedsbijeenkomsten bij te wonen - die toewijding blijft me uitdagen en aanmoedigen. Jullie hebben allemaal meegeholpen me te vormen in de christelijke mens die ik ben geworden.

Waar kunnen we voor bidden?

Blijf alstublieft bidden voor mij en mijn familie. Dat mijn kinderen zouden blijven kiezen voor God in hun leven.

No tags yet.
bottom of page