top of page

Hoe zou het nog zijn met Brian?

Wie ben je?

Brian Shell, 33 jaar oud.

Korte beschrijving van je tijd in België?

Ik woonde in 2010-2011 in Leuven met samen Sam en Alexandre in een household en werkte met Paul en hen in het Kairos-kantoor. We hebben dat jaar de conferentie "Adelante 2011" gepland in Vitoria en de Wereldjongerendagen in Madrid. Ik had het geluk in een deelgroep te zitten met Sam, Alex, Jonas, Jean François en Tony Laureys.

Wat is de beste herinnering aan je tijd in België?

Ik heb zoveel geweldige herinneringen aan mijn jaar bij jullie. Twee van mijn favorieten zijn:

1. Op mijn fiets terugrijden van de Aldi naar ons huis in de Hendrik Consciencestraat in Leuven met een enorme trekzak op de rug vol met boodschappen + gigantische IKEA tassen gevuld met boodschappen op elk van de handvatten.

2. Diners met gezinnen uit de gemeenschap, met name de Collets en Jordans die me zo vaak hebben uitgenodigd!!

Een klein woordje over je leven nu?

Ik ben intussen getrouwd met Emma en we hebben twee kinderen Fitz (2) en Sonora (1). We wonen in Phoenix in een klein huis dat we hebben gebouwd. We maken deel uit van een beginnende gemeenschap met ongeveer 40 jonge gehuwde en alleenstaanden en hun gezinnen. Ik werk bij IBM en mijn vrouw Emma runt een lokale korenmolen waar ze oude varianten van tarwe en graan kweken en vermalen tot meel voor brood en pasta en ambachtelijke pizza (www.haydenflourmills.com voor het geval iemand er iets meer over wil weten :) )

Heb je een boodschap voor de mensen van Jeruzalem?

Nadat ik vanuit België terugging naar de VS, besefte ik hoe gezegend ik was om in een kleinere plaats als België te kunnen leven waar het leven diep is en de banden diep, in plaats van hoe verspreid en vaak oppervlakkig het is in Amerika. We werken hier heel hard om in te gaan tegen de individualistische cultuur en ik weet dat jullie dat ook doen in het postchristelijke Europa. Ik wil jullie alleen maar aanmoedigen dat ik vaak terugdenk aan hoe mooi de gemeenschap Jeruzalem is en hoe God naar het hart en de kwaliteit van onze liefde kijkt, meer dan naar onze 'aantallen' of hoe groot onze groepen zijn.

Ik kijk ernaar uit op een dag terug te komen met mijn familie om hen voor te stellen aan de geliefde mensen van Jeruzalem in België.

Waar kunnen we voor bidden?

Onze jonge gemeenschap onderscheidt dit jaar de relatie met het Zwaard van de geest met behulp van een aantal coördinatoren en ze onderzoekt wat onze stappen vooruit zijn. We zouden de gebeden van Jeruzalem waarderen terwijl we als een lichaam bidden en onderscheiden.

Een meer persoonlijke noot: mijn familie verloor mijn jongere zus Heather een paar maanden geleden na een jaar van strijd tegen kanker. Ons gezin zou gezegend zijn door jullie gebeden, nu we rouwen, dat deze gebeurtenissen onze familie dichter bij elkaar zou brengen en dichter bij de Heer.

The Households @ the Christmas Market 2010

No tags yet.
bottom of page