top of page

Hoe zou het nog zijn met Clare?


Clare

Wie ben je?

Ik ben Clare Darnell en ik was van december 2010 tot juli 2012 in België. Ik ben 30 jaar oud en woon in Michigan, Verenigde Staten.

Korte beschrijving van je tijd in België?

Mijn Gap-jaar was een transformerende tijd in mijn leven. Ik kwam naar België kort nadat ik in 2010 afstudeerde aan de universiteit. Mijn eerste jaar woonde ik in een vrouwenhousehold samen met Kim Van Den Zegel, Marie-Sophie en Claire Vanderstuyft. Het was een PRACHTIGE tijd om bij die dames te wonen. We woonden in Leuven in een huis met een zeer steile trap en een badkamer in de tuin. We hadden veel momenten van dienst, lachen, gebed en deelden onze harten met elkaar. In mijn tweede jaar woonde ik net buiten de ring van Leuven met de nieuwe Gappers Marisa Peine en Kate Stevenson. Later op het jaar kwam Aline Tavernier ook nog bij onze household wonen. Ook dit jaar waren er veel avonturen en persoonlijke groei in het nieuwe huis.

Mijn eerste jaar in België was mijn dienst vooral bij Pharos - studenten één op één ontmoeten om relaties met hen op te bouwen en het Evangelie te delen, koffiestall doen, sociale evenementen of gebedsbijeenkomsten organiseren; en helpen met retraites. In mijn tweede jaar waren veel van dezelfde diensten inbegrepen, maar ik was de Assistant Gap Director, onder leiding van Sam Geleyn.

Door mijn diensten, mijn relaties en de prachtige gemeenschap in Jeruzalem waren mijn twee jaren in België helend, herstellend, levengevend en een tijd waarin ik dichter bij de Heer kwam en op een diepere manier koos voor gemeenschapsleven.

Wat is de beste herinnering aan je tijd in België?

Hoe kan ik slechts één herinnering kiezen?! Het is onmogelijk om een ​​favoriet moment te kiezen, maar een herinnering die een blijvende indruk op mij maakte, was mijn allereerste gebedsbijeenkomst in Jeruzalem. Het was een misviering en het was zo'n levendige viering! Ik was onder de indruk van de schoonheid van alle culturen die in eenheid samenkomen om Jezus te aanbidden. De muziek, de talen, de mensen - alles heeft mijn ziel geraakt!

Natuurlijk vallen ook andere herinneringen op - Kerstmis bij de familie Laureys, Lord's Days met verschillende families, grappen maken met mijn huisgenoten, Pharosweekends, over mij laten bidden door Noemi en Paul, een gezamenlijke christelijke lofprijsavond organiseren, naar de stad rijden op mijn fiets, zoveel Jeruzalem leden bezoeken, de moeders leren kennen en ze kunnen dienen, de lijst gaat maar door!

Een klein woordje over je leven nu?

Ik woon in Michigan en ik verkoop schoolboeken. Ik beschouw mijn job als een geschenk van God, omdat toen ik de positie werd aangeboden, ik niet zeker wist of ik het wilde, maar de Heer heeft mijn werk duidelijk gezegend en ik krijg er veel vreugde van. Ik woon samen met 3 katholieke vrouwen en we eten één keer per week samen en bidden met elkaar. Mijn huis is een plaats van vrede voor mij en ik ben er dankbaar voor. Ik ben een lid van de Word of Life Community in Ann Arbor waar ik het jeugdprogramma voor middelbare scholieren begeleid. Vanaf februari zal ik helpen met de organisatie van een Alpha-cursus voor jongvolwassen in mijn kerk. Tenslotte houd ik nog steeds van sporten: ik speel regelmatig volleyball, basketball en softball.

Heb je een boodschap voor de mensen van Jeruzalem?

Bijna een decennium nadat ik in België woonde, ben ik nog steeds ontroerd door mijn ervaring en alles wat Jeruzalem voor mij heeft gedaan. De gemeenschap mag misschien klein zijn, maar de Heer blijft haar gebruiken. Wees niet ontmoedigd. Twijfel niet aan de levensadem die God in jou heeft ingeblazen, Jeruzalem. Je opoffering en hard werken worden niet onopgemerkt door de Heer. Elk van jullie levens is van belang en jullie als individuen, en jullie als gemeenschap maken een verschil. Heb hoop, wees een licht! Halleluja!

Waar kunnen we voor bidden?

Bid alstublieft voor de Alpha-cursus in mijn kerk. Bid alstublieft ook dat ik genade mag hebben om op God te vertrouwen en op Hem te wachten.

No tags yet.
bottom of page