top of page

Een smaakje van Connect


Connect, altijd een meeting waar ik enorm naar uit kijk, waar ik de Heer aan het werk voel en zie. Maar deze keer moest ik me net iets meer dan anders motiveren om te gaan. Tegenwoordig is het echt veel werk om de zaal voor te bereiden, aangezien de zaal vol staat met bridge tafeltjes, en dit allemaal aan de kant moet worden geschoven en nadien op de juiste plaats terug worden gezet. De bar heeft geen glazen of frigo meer, ons decoratiemateriaal is zoekgeraakt. Kortom veel werk met af en toe een tegenslag, om soms een meeting voor maar 15 personen te organiseren…


Ik had deze ontmoedigende gedachten in mijn hart toegelaten waardoor het vertrek naar de meeting iets lastiger was, maar aangekomen in ‘Ons huis’ werd ik verrast door ontzettend veel nieuwe gezichten, een hele delegatie van Pharos alsook enkele andere nieuwe gezichten. Mijn hart sprong op van vreugde en dankte de Heer.


Ik denk dat we met een 40 à 50- tal jonge mensen samen hebben gebeden. Een tijd van lofprijzing en een inspirerend onderricht over de twee koninkrijken. Paul Jordan gaf ons uitleg over de 7 strategieën die Satan gebruikt om zonde toe te laten en ons weg te houden van Gods koninkrijk. We hebben tijd genomen om hierover te delen met onze buur en nadien voor te bidden.


Op het einde van de meeting, nemen we altijd even de tijd om iets te delen. Graag deel ik een leuke anekdote van een jonge vrouw die aanwezig was op onze meeting. Ze komt uit Afrika en woont sinds enkele maanden in België, ze werkt hier. Twee uur voor onze Connect meeting had ze gezien op facebook dat er een christelijke gebedsbijeenkomst doorging. En voila daar stond ze. De Heer is aan het werk. We sloten zoals gewoonlijk onze bijeenkomst af met een drankje en een stukje pizza aan de bar.


Ik durf zeggen dat onze Connect meetings van zeer goede kwaliteit zijn, mooie muziek, steeds zeer diepe maar toch toegankelijke onderrichten, er wordt gebeden en de Heer is er aanwezig. We komen nu reeds meer dan twee jaar samen en we zijn gegroeid, de Heer is met ons aan het werk.


Graag vraag ik jullie gebed voor

1. Al de mensen die al eens zijn gekomen naar Connect dat ze mogen verder groeien met de Heer.

2. Voor al de mensen die we nog zullen bereiken met Connect

3. Dat God ons een gepaste locatie mag geven om samen te bidden en Hem te loven

4. De volgende Connect op 14 december

No tags yet.
bottom of page