top of page

CTK '18


Mistig pelgrimeerden wij naar de scherpe heuvel.

De locatie was fijn.

Drie pharoten (leden van Pharos) verzorgden de dag voor de kinderen. Dank aan hen: Francesca, Sandra en Madeleine! Ook aan alle gemeenschapsleden die voor de kinderen gezorgd hebben.


Jean-François leidde in en verwelkomde Desmond Dick en Nathalie (Nieuw-Zeelandse uit London Community). Ook Trees en Jan Bosch deelden de hele dag met ons. Even kwamen ook oud-leden Lieve en Jan Janssens ons groeten.


Priester Servaas sprak vanuit zijn overvloedige vorming en die vloeide wel eens over. Het thema was Maria en wij (in de Rooms-katholieke kerk). Bewijzen wij wel de juiste eer aan God in Christus? Als wij dat doen dan is de Maria-devotie geen probleem. Zij is Moeder, Modelleerling, Middelares, Medelid van de Kerk en Mededeelster van Boodschappen van en naar God. Haar Feesten, het Angelus en de Rozenkrans maken onze eredienst uit.


Na zijn conferentie celebreerde Servaas de Eucharistie in de Basiliek met ook Afrikaanse gezangen (met dank aan onze zussen). Gevolgd door de traditionele groepsfoto buiten. Met erna een frisse internet-quiz (om ter snelst afdrukken) met vragen over Maria. Vierentwintig groepjes tikten mee af. Daarna volgde nog een vragen-uurtje aan Servaas. En dan een vurige oproep van Tony om de missionaire activiteit van SoS te steunen. Daarna een kameraderlijk dankwoord van Jonas aan Servaas.


En tot slot een geanimeerde receptie waar Pr. Servaas zijn counseling voortzette met zeer persoonlijke individuele contacten met sommigen. Ook Pr. Paul Vanderstuyft kwam erbij. Priesters zijn een cadeau voor Jerusalem...


Een flink getimede dag die geslaagd is.

No tags yet.
bottom of page