top of page

European Zonal Council


Sinds enkele jaren groeit het werk van Het Zwaard van de Geest in onze regio, in het bijzonder in het Midden-Oosten. In die mate zelfs dat er beslist werd om de regio in twee zones te verdelen met twee councils.

De 'European Zonal Council' is het nieuwe bestuursorgaan voor de Europese zone van het Zwaard van de Geest. Andy Pettman neemt de leiding over deze groep als 'Zonal President'. Op 2-3 november vond de eerste bijeenkomst van deze nieuwe groep plaats. Vanuit onze gemeenschap namen Paul Jordan, als senior coördinator, en Tony, als regionaal coördinator deel.


Enkele hoogtepunten:

  • De Europese regio kan er over 10 jaar helemaal anders uitzien. Het is zeer waarschijnlijk dat er nieuwe gemeenschappen zullen bijkomen in onze zone. Er zijn reeds 6 groepen waarmee we in regelmatig contact zijn om hen te helpen onderscheiden of ze geroepen zijn om deel te worden van onze gemeenschap van gemeenschappen. Drie van deze groepen zijn in Polen gevestigd. We vragen te bidden dat de Heer hen mag leiden.

  • Kairos heeft als doel om mensen te roepen naar de waarheid van Christus, hen aan het werk te zetten om aan het Koninkrijk mee te bouwen en hen te helpen om vriendschappen op te bouwen met andere jonge christenen. Tot op vandaag hebben meer dan 1500 jongeren reeds deelgenomen aan de verschillende programma's van Kairos. We worden hierdoor aangemoedigd en we danken de Heer voor zijn genade bij het zien dat velen onder deze jongeren hun plaats en verantwoordelijkheid opnemen in onze gemeenschappen. De werking breidt zich uit en richt zich nu niet alleen naar studenten, maar ook naar jongere tieners en de oudere 'young professionals'.

  • We hebben een sterk aanvoelen dat we standvastig moeten zijn in eenheid en blijven werken aan een grotere eenheid in het volgen van de Heer en in het bouwen van zijn Koninkrijk.No tags yet.
bottom of page