top of page

PTI Ierland


Wie ben je?

Maité Van Overloop


Wat heb je gedaan met het Zwaard van de Geest? Waar en Wanneer vond dit plaats?

Ik heb deelgenomen aan een mini-PTI van 4 tot 7 oktober 2018, in Dromantine, vlakbij Dublin in Ierland.


Een kort woordje uitleg erover?

PTI staat voor 'pastoral training institute' en biedt steeds onderrichtingen rond een bepaald thema.

Deze keer ging het over 'Naastenliefde' en de tweede helft van de 10 geboden. De sessies werden gegeven door Bruce Yocum en Bernhard Stock.

We kwamen hiervoor samen in een oud seminarie met een 30-40tal mensen uit de verschillende gemeenschappen (Oostenrijk, Duitsland, Ierland, Schotland, België, Londen en Londenderry). Van onze gemeenschap waren Isabelle Mukendi en ik aanwezig.

Aangezien dit een mini-PTI was moesten we reeds enkele onderrichten thuis voorbereiden. Voor de deelgroepen zaten we telkens samen per gemeenschap, waardoor Isabelle en ik zeer uitgebreid konden delen over onze ideeën rond de verschillende thema's.


Wat was een hoogtepunt van je tijd daar?

Voor mij was het hoogtepunt van de tijd daar de prayer meeting, waarin we als één volk voor de Heer konden komen, over alle talen heen.


Wat neem je mee naar Jeruzalem?

Wat me het meeste bijblijft van het weekend is het verhaal van de rijke jongeling en meer specifiek de liefdevolle manier waarop Jezus naar hem keek toen Hij bevestigde dat hij alle geboden goed onderhield.

Ik ben ervan overtuigd dat de liefde voor de Heer in je hart begint te werken als je de geboden onderhoudt, maar zoals in dit verhaal duidelijk zichtbaar is, is dat niet voldoende. Je moet altijd de vraag blijven stellen "Wat ontbreekt er mij nog?", zoals Jezus zei "Eén ding ontbreekt nog…".

No tags yet.
bottom of page