top of page

SOS-vakantie (3): Paul Zoklits in Ierland


Wie ben je?

Paul Zoklits. Geboren in Wenen in een katholiek gezin en oudste van 3 kinderen.

Wat heb je gedaan tijdens de vakantie met het Zwaard van de Geest? Waar en Wanneer vond dit plaats?

Gedurende 3 weken heb ik in het huis van de Servants of the Word gewoond, in Belfast. Ik ben er gegroeid in verbondenheid met hen en heb veel geleerd over hun leven. De laatste 10 dagen vond er een grote conferentie plaats die 'For the World' heette.

Een kort woordje uitleg erover?

Het was een Kairosconferentie die georganiseerd werd voor studenten om hen te steunen en aan te moedigen in hun leven met God en om hen te helpen meer van hun leven aan God te geven.

De eerste helft van de conferentie ging vooral naar het geven van onderricht aan meer toegewijde christenen om hen te trainen in hun pastorale diensten. Daarna sloten er meer mensen aan en kon wat geleerd werd in praktijk gebracht worden door het ondersteunen en dienen van de jongere broers en zussen die deelnamen aan dit deel van de conferentie.

Centraal stond het één zijn in Christus: verenigd zijn in Jezus en elkaar dienen in eenheid.

Wat was een hoogtepunt van je tijd daar?

Mijn hoogtepunt was een dag waaop een Anglicaanse en katholieke bisschop kwamen spreken. Het was aanmoedigend te zien hoe God Zijn kerk in Ierland aan het genezen en herstellen is. Vele goede dingen gebeuren in dit land en veel jonge christenen worden hierdoor actief in de kerk.

Wat neem je mee naar Jeruzalem?

Veel nieuwe vriendschappen en mensen die ik meeneem in mijn gebed. De conferentie gaf me een grotere visie voor Europa en heeft me geïnspireerd om mezelf meer te geven aan Gods koninkrijk en aan Zijn missie.

No tags yet.
bottom of page